П алачинки, макар и непретенциозно, са доста вкусно традиционно ястие. Домакините, обаче понякога не са склонни да се занимават с подготовката им, считайки това за старателна задача.
Палачинки, макар и непретенциозно, са доста вкусно традиционно ястие. Домакините, обаче понякога не са склонни да се занимават с подготовката им, считайки това за старателна задача.
Технологичният прогрес ни позволи да облекчим неприятностите в кухнята с помощта на комбайни, миксери, съдомиялни и т.н. Но процесът на готвене на палачинки си остава непроменен. Затова ви представяме вариант за приготвяне на това ястие в бутилка. Омесването на тестото по този начин няма да бъде трудно дори за най-неопитната домакиня. Просто вземете пластмасова бутилка с широка шийка, например, от кефир. Предимството е очевидно:
- Ако готвенето на палачинки е прекъснато, бутилката с тестото се поставя лесно в хладилника.
- Кухнята е чиста и подредена (тестото не тече, не оставя капки върху работната повърхност на масата).
- Осъзнавате въображението си, когато печете нежните палачинки.
Как да направите тесто за палачинки в бутилка?
Тайната на омесването на тесто в бутилка е блестящо проста. Всички необходими съставки се поставят вътре. Устройството служи едновременно като контейнер и като смесител. Методът също е добър, защото тестото ще се окаже без отвратителни бучки!
Изсипете пресятото през фунията брашно в чиста, суха бутилка, така че да не остане по стените на контейнера. Сложете всички останали насипни съставки. Добавете необходимото количество растително масло, яйце, мляко (кефир) и затворете бутилката с корк.
Бъркайте енергично съдържанието за две до три минути, докато се получи хомогенна маса без бучки. Намажете добре загрята тава с малко количество растително масло и изсипете порционното тесто. Палачинките се пържат от двете страни, докато се получи приятен руж.
Сервирайте готовото ястие с или без пълнеж.
Съставките:
брашно 10 ч. л.
мляко 600 мл
2 яйца
3 парчета растително масло
3 ч. л. захар
½ ч. л. сол
Монитор