Чистят трошките от улиците в Перник
2

Чистят трошките от улиците в Перник

Още 98 излезли от употреба моторни превозни средства бяха маркирани от Общинския инспекторат в Перник. Автомобилите, които заемат местата за паркиране, но не се използват, ще бъдат премахнати принудително, ако собствениците им не го направят доброволно в установения от закона срок.

От началото на годината вече са маркирани над 340 автомобила на територията на града и част от селата. Част от тях бяха преместени от техните собственици.

Новите промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства вече влязоха в сила. Според документа излязло от употреба МПС вече се счита за отпадък, когато автомобилът се намира в имот общинска или държавна собственост за повече от три месеца след прекратяване на регистрацията. Ако знакът за технически преглед не е подновен повече от три месеца след изтичането му и МПС-то се намира върху имот държавна или общинска собственост, то също се третира като отпадък и се маркира за премахване. Досега срокът, след който автомобилът можеше да се премахне принудително, беше две години.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.