Чиновниците в парламента на прегледи за 76 хил. лв.

Чиновниците в парламента на прегледи за 76 хил. лв.

Парламентарните служители ще бъдат подложени на задължителни периодични медицински прегледи, което ще струва 76 500 лв. без ДДС. Такава обществена поръчка е пуснало Народното събрание.

Обществената поръчка включва две обособени позиции. Първата е „Провеждане на задължителни периодични медицински прегледи за парламентарни служители - гр. София“, а втората е „Провеждане на задължителни периодични медицински прегледи за парламентарни служители от Лечебно-възстановителна база на Народното събрание - гр. Велинград“.

При първата медицинските прегледи и изследвания ще бъдат извършени на всички служители, които към момента на възлагане на поръчката са 595, от които 367 – жени и 228 - мъже.

При втората позиция медицинските прегледи ще бъдат извършени на всички парламентарни служители в лечебно-възстановителната база, които към момента на възлагане на поръчката са 51, от които: 32 – жени и 19 - мъже.

Уточнява се, че броя на служителите е с променлив характер по отношение на численост и пол.

От законодателния орган са пуснали и обществена поръчка за извънгаранционно сервизно обслужване и ремонт на рентгенови системи и рамкови метал-детектори в сградите на Народното събрание. Тя е на стойност 69 900 лв. без ДДС.

Поръчката е за общо 8 броя рентгенови системи и 8 броя метал-детекторни рамки, предназначени за контрол на ръчен багаж, разположени  в сградите на Народното събрание в гр. София- пл. „Княз Александър I“ № 1 и пл. „Народно събрание“ № 2.

Услугите по извънгаранционното сервизно обслужване и ремонт обхващат превантивно техническо обслужване, общ дозиметричен контрол, диагностика, ремонт и настройка на техническите параметри.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.