Четири нови завода строят в
6

Четири нови завода строят в "Индустриален парк - Шумен"

Новата промишлена зона иска да привлече европейски производители при пребазирането им от Азия

Изграждането на четири нови завода на територията на "Индустриален парк - Шумен" АД започва през следващите седмици, съобщи пред репортери при обиколка на новата подзона "С" на парка изпълнителният директор на дружеството Николай Тончев. Сред инвеститорите са местни фирми и италианска компания за производството на кабели. В същото време през следващите месеци трябва да бъдат готови и два завода - за PVC-дограма и за алуминиеви профили и дограма.

Шуменска компания от сферата на обработка на метали е купила парцел в парка и изгражда производство на стоманени фитинги. Предвижда се първоначално в нея да работят 50-60 души.
В "старата" подзозона на парка завод за производство на кабели започва италианецът Карло Крочи чрез регистрираната в Шумен компания „СРСРАМКРО БГ“, която през м. г. купи 14.5 декара парцел в парка. Като собственик на компанията е посочено швейцарското дружество Matabele SA , на Карло Крочи и швейцареца Ивано Дандреа, учредено на 29 март т. г. с първоначален уставен капитал от 100 хиляди швейцарски франка, като на 2 септември т. г. са пуснати още 100 анонимни акции с номинал 1000 франка всяка от тях. В борда на директорите на “СРСРАМКРО БГ” влизат Карло Крочи, Амброджио Крочи и адвокат Борислав Геронтиев. „СРСРАМКРО БГ“ ще взима медни проводници от завода на „Саркуйсан“ в близост до парка и ще нанася изолация върху тях, превръщайки жицата в кабел.

Тръгва и строителството на завод за картонени опаковки на „Ресапак“ ООД на бизнесмена Реджеб Исмаил. “Ресапак” е основана през 1991 година и в продължение на близо 30 години произвежда транспортни опаковки от велпапе, както и щанцови и каширани опаковки. Дружеството има над 300 корпоративни клиенти, сред които “Италфуд”, “Алкомет”, “Лавена”, “Теси”, “Купро” и много други. Четвъртнит завод ще бъде са спирачни системи за автомобили.

Успоредно с новите проекти напредва строителството на два нови завода – на „България пласт“ в старата подзона на парка и на „ВИАС“ ЕООД със завод за алуминиева дограма и елуксация на алуминиеви профили, чието хале вече е забележимо на изхода след зоната на път за Варна. Заводът трябва да бъде готов през септември, в него ще работят 200 души.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.