Четири морски плажа си търсят концесионер

Четири морски плажа си търсят концесионер

Министерският съвет открива процедура за възлагане на концесия на четири морски плажа - част от „Веселие“ в община Созопол, „Къмпинг-юг“ в община Царево, „Атанасовска коса“ – част 1 в община Бургас и  „Кранево-север“ в община Балчик. Това съобщиха от правителствената пресслужба. 

Процедурите се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), като се предлага срокът на всяка от концесиите да е 15 години. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морски плаж „Веселие“ е 21 677.04 лева без ДДС, за „Къмпинг-юг“ - 64 263.91 лева без ДДС, за „Атанасовска коса“ – 1 част - 35 286.85 лева без ДДС, а за „Кранево-север“ - 39 537.09 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове Целта е на морските плажове да бъдат осигурени водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.