0

П редседателя на БСП Корнелия Нинова и Националния предизборен щаб са провели през уикенда разговори с над 200 общински и областни председатели на партията от цялата страна, съобщават от Пизитано 20. Целта на срещите била изслушване на мнението на структурите за необходимите действия оттук нататък, както във вътрешнопартиен план, така и по отношение поведението на парламентарната група при формиране на правителство.

Председателя на БСП Корнелия Нинова и Националния предизборен щаб са провели през уикенда разговори с над 200 общински и областни председатели на партията от цялата страна, съобщават от Пизитано 20. Целта на срещите била изслушване на мнението на структурите за необходимите действия оттук нататък, както във вътрешнопартиен план, така и по отношение поведението на парламентарната група при формиране на правителство.

Изразено е било мнение по отношение поведението на парламентарната група - при предложение от „Има такъв народ“ на правителство, както и при евентуално получаване на трети мандат от БСП. Мнозинството партийни структури считали, че предсрочни избори сега няма да са полезни за страната.

На срещите са били обсъдени причините за загубата на изборите и отговорността за тях. Всички позиции на над 200 организации били, че председателят на БСП не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика. Единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка и то с уговорката, че това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.

Общинските и областни председатели призовавали говорителите, които изразяват лични мнения в медиите, да го правят на партийни форуми и да не вредят на партията в този ключов за нея и за държавата момент. Организациите не считали, че в момента трябва да се свиква Конгрес.