Черна пантера побърка Италия

Черна пантера побърка Италия

Черна пантера разбуни духовете и предизвика истинска психоза сред населението на южната италианска област Пуля. Звярът всява от няма и два дни у местните жители чутовен страх, който бе нагнетен от появилите се в социалните мрежи ужасяващи снимки и коментари за набезите на дивото животно в полята между градовете Фоджа и Бари. Ето защо полицията призова разпространителите на всяващите паника текстове и фотографии да престанат да ги качват по „стени“ и сайтове, защото водели до подсъдно нарушаване на обществения ред. В същото време кметовете на селищата от важния за Италия земеделски район приканиха селските стопани да си ходят спокойно на работа и да не се поддават на зловреди внушения.

Иначе опасният хищник бил забелязан за пръв път на 15 януари привечер в просторния двор на фабриката за фойерверки край град Сан Северо. Видял го работникът Никола Киарапа, който отначало го помислил за прегладняло бездомно куче и се опитал да му подхвърли останалите му от обяд колбаси. „Тръгвах си за вкъщи – разказва Никола на местни репортери, - когато видях в двора тази приседнала на земята черна сянка. Щом се приближих, животното побягна към изхода на фабриката, но аз си мислех, че е куче и тръгнах след него с подвиквания, за да му дам храна. Но изненадващо животното се обърна към мен и тогава си дадох сметка, че въобще не ставаше дума за куче, тъй като имаше отпред два изключително остри зъба. Уплаших се, когато звярът скочи върху капака на автомобила ми, но той само ме погледна и след това изчезна в нивята зад фабриката“ – завършва Никола Киарапа разказа си за необичайната среща.

Изглежда думите на работника от фабриката за фойерверки са били взети на сериозно от военнослужащите от голямата армейска база край близкия град Амендола, защото те решиха да започнат търсенето на черната пантера с изключително модерен разузнавателен дрон в землището както на Сан Северо, така и в съседните райони.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.