Ченгетата с научни  степени с повече пари

Ченгетата с научни степени с повече пари

Пилотите на вертолети и плавателния състав на граничните кораби - също

Държавните служители в МВР, които имат научна степен по научна специалност, свързана с длъжностните им задължения, ще получават допълнително възнаграждение. Това гласи нова наредба във МВР от 2 август 2018 г., която вече е обнародвана в Държавен вестник.

Изплащането на тези пари се определя със заповед на ръководителя на структурата по предложение на прекия началник на служителя. Ако с научна степен се сдобият главният секретар на МВР, заместника му или ръководителите на структури, изплащането на допълнителното възнаграждение се определя със заповед на министъра на вътрешните работи. А ако някой

служител притежава

2 научни степени,

тези пари се определят и изплащат в по-благоприятния размер за него, гласи наредбата. Индивидуалният месечен размер на допълнително възнаграждение за научна степен се определя съобразно работните дни през месеца, за които на държавния служител е начислено основно месечно възнаграждение.

Допълнителни пари се изплащат и в още 4 случая – за работа от 22 до 6 ч., за труд на официалните празници, за времето на разположение и за изпълнение на специфични служебни дейности. Средствата се изплащат ежемесечно. На пилотите на вертолети /първи и втори/ и щурманите, прослужили 15 г. на щатна летателна длъжност, към 1 декември на съответната календарна година и всяка следваща година на такава длъжност се изплаща допълнително възнаграждение. Ако авиационно инженерно-технически състав допусне нарушения в работата си, изплащането на допълнителните пари

се прекратява за срок

от 1 до 12 месеца.

Пет вида са нарушенията, заради които това става – тежка повреда, авария или катастрофа на авиационна техника, преждевременно снети от вертолета авиационни двигатели, апаратури и въоръжение, неизпълнение на полетна задача, допуснати груби нарушения по мерките за безопасност или създаване на предпоставки за летателни произшествия или неудовлетворителна оценка на техническото състояние на авиационната техника.

Според наредбата държавните служители – инструктори по парашутна подготовка с 15 г. на длъжността, към 1 декември на съответната календарна година и всяка следваща на такава длъжност също се дава допълнително възнаграждение. Такова се полага и на плавателния състав на граничните полицейски кораби с 11 г. на такава длъжност, също всяка година. Парите не се дават, когато екипажите на корабите или катерите са получили слаба оценка за единична или съвместна курсова задача или плавателният съд е извън линия за повече от 5 денонощия по вина на екипажа. Водолазите със стаж 10 г. също получават всяка година допълнително възнаграждение.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.