0

Ч ехия победи Шотландия с 2:0 в първи мач от група D на Евро 2020 за двата отбора.

Чехия победи Шотландия с 2:0 в първи мач от група D на Евро 2020 за двата отбора.

И двата гола на стадион "Хемпдън Парк" в Глазгоу вкара Патрик Шик (42, 52). Забележително беше второто попадение на чешкия нападател, който се разписа с удар от 50 метра и със сигурност ще влезе в историята на европейските първенства.

Срещата в Глазгоу стартира с опасна атака на Шотландия, при която Джон Макгин не се възползва от объркване на отбраната на съперника в петата минута. Чехия заигра по-добре след това и в 15-ата минута Патрик Шит отправи коварен удар, но Маршал спаси.

До края на полувремето Шотландия пропусна на два пъти - Линдън Дайкс стреля опасно в 18-ата минута, но покрай вратата, а в 32-ата Андрю Робъртсън отправи бомбен удар, но вратарят на чехите се справи.

Минути преди края на полувремето – в 42-рата, обаче Патрик Шик откри резултата в полза за Чехия след удар с глава (1:0).

Второто полувреме започна с много активна игра и на двата отбора. Най-напред Владимир Дарида стреля опасно, но Маршал спаси. Секунди по-късно Джак Хендри нацели напречната греда на чешката врата.

Улисани в атака, домакините бяха изненадани в 52-рата минута. Патрик Шик получи топката малко след централната линия в близост до тъчлинията и с фамозен шут от близо 50 метра прехвърли излезлия напред вратар Вацлик, за да оформи крайния резултат.