0

Ч ешката обществена телевизия оповести, че предстои заснемането на комедиен сериал, чието действие се развива по време на пандемията от коронавируса, като се очаква излъчването му да започне към края на месеца, предаде Франс прес.

Чешката обществена телевизия оповести, че предстои заснемането на комедиен сериал, чието действие се развива по време на пандемията от коронавируса, като се очаква излъчването му да започне към края на месеца, предаде Франс прес.

"Една къща, три поколения и глобална пандемия", гласи рекламният анонс на сайта на телевизията.

Озаглавена "Любов по време на корона" - прозрачен намек за романа "Любов по време на холера" на Габриел Гарсия Маркес, поредицата от шест епизода ще бъде заснета в жилищна сграда в Прага от 14 април, като се очаква излъчването й да стартира на 27 април.

Персонажите в ситкома са младеж, чиито родители са блокирани в чужбина заради пандемията, възрастен мъж, който трябва да се оправя сам, тъй като жена му е задържана във вътрешността на града им, и млада семейна двойка, чиято връзка е подложена на изпитание в условията на изолация.

От телевизията отправят призив към зрителите да изпращат анекдоти за карантината, отбелязвайки, че засега сценаристите са готови само с първия епизод. "Разполагаме само с един сценарий и имаме нужда от помощ", споделя продуцентът Томас Балдински.

За да бъдат спазени ограничителните мерки, сериалът ще се снима с камери от разстояние, като единствено актьорите ще присъстват физически на мястото.