Часът на раждане определя бъдещето

Часът на раждане определя бъдещето

Планети ни тормозят или помагат в живота

Часът на раждане е най-важната лична астрологична информация за всеки един човек. Докато датата издава зодията и общите характеристики, то часът дава съществените подробности, отличаващи всеки един.

Той е съществен определящ елемент за определяне на асцендента и въобще на цялата натална карта. И все пак астролозите са определили някои общи особености на родените в различни часове независимо в коя зодия попадат.

Астролозите твърдят, че през целия ден различни планети (в астралогичното разбиране – тук попадат Слънцето и Луната също) оказват влияние върху хората, а някои от тях ни оказват най-голямо влияние именно в нашия час на раждане. Ето накратко за тази връзка между часа на раждане и планетите, които ни дават начален тласък в живота.

Меркурий - от 00:00 ч до 1:59 ч

Учението се отдава лесно на тези хора, те се радват на този процес. Връзките им с другите са изградени по два начина - или са напълно отворени за партньорите си, или се защитават с „бодлива тел“ от хората. Тяхното голямо предимство е добрият външен вид. Те често изглеждат по-млади от годините си. Гледайки ги, е трудно да отгатнете истинската им възраст. От тези хора стават добри компютърни специалисти, търговци, финансисти, но и големи мошеници.

Венера - от 02:00 ч до 03:59 ч

Хората от този период са истински работници, в добрия смисъл на думата. С каквото се заемат, го вършат без отказване. С помощта на своето усърдие те са способни да реализират най-смелите идеи. Затова са готови да пожертват много, включително собственото си здраве. Техният недостатък е липсата на гъвкавост при общуването с други хора. Те не разпознават позицията на противника, въпреки очевидността на аргументите. Склонни са към твърдо доминиране в живота и работата. Те са верни на семейството, бизнеса, родината. От тях стават прекрасни войници и банкери. Често им липсва чувство за хумор.

Марс - от 04:00 ч до 05:59 ч

Хората, родени под влиянието на Червената планета, са емоционални и изразителни. Понякога са и доста сприхави и големи дразнители. Те имат изключително чувство за хумор и естествен талант да забавляват хората, но със същата сила успяват и да ги разгневят. Водещата сила за тези хора не е логиката, а чувствата. Те могат, ако искат, да бъдат успешни в кариерното си развитие. Но със същия устрем могат да провалят всяка едно начинание в живота си. От тях стават прекрасни шефове и командира, но съща така са идеални и за редници, изпълняващи чуждите заповеди.

Нептун - от 06:00 ч до 07:59 ч

Да живееш с чистотата на сърцето е един от основните мотиви на тези хора. Логично изчисляване на техните действия няма да работи. Вътрешно те са мистериозни и загадъчни. За тях са важни духовните компоненти на личността у другите хора. Чуждо им е да преследват материалните неща в този свят. Те успешно се развиват в творчески професии. Но със същия успех от стават прекрасни юристи, еколози и обществени деятели.

Уран - от 08:00 ч до 09:59 ч

Тези хора по природа са общителни. Те не търпят самотата, имат голям брой приятели и познати, с които обичат да прекарват времето си с удоволствие. Склонни са да бъдат непосредствени в комуникацията. Обичат да помагат на хората, дори и да не ги познават и не очакват нищо в замяна. От тях стават добри представители на творческите професии. Промяна, независимост, свобода, революция са някои от определящите характеристики на родените в този час.

Сатурн - от 10:00 ч до 11:59 ч

Родените в този час обикновено са кариеристи. За тях желанието да бъдат лидери е най-естественото нещо на света. В този случай тяхното мнение се оценява и слуша, а гневът ги плаши. В личния живот може да страдат, тъй като цялото си свободно време отделят за кариерата си. От тях стават прекрасни юристи, особено съдии. Имат предпоставки да се превърнат в главнокомандващи, но ако не успят, от тях стават със същия устрем и идеални интриганти. Готови са да преминат през всичко и всеки, за да постигнат целите си. По природа са тайнствени и независими.

Юпитер - от 12:00 ч до 13:59 ч

Време за раждане на крале и принцеси, но също и за големи провали в кариерата. Детството и юношеството им се осъществяват в развлечение и по-малко в желание за знания. Но точно желанието за нови знания идва много по-късно и се проявява много силно. Седенето на едно място не е любимото им занимание. Пътуването, гледането на света във всичките му прояви е това, което те харесват. Това е часът на „синята кръв“. Обикновено, родените в него имат философско отношение към живота. От тях стават идеални политици, свещеници и учени. Но и лесно могат да се подхлъзнат в нежелана посока.

Плутон - от 14:00 ч до 15:59 ч

Най-загадъчните и мистични хора се раждат в този период. Родените тогава имат вроден дар да убеждават. Отиват към целта си по измерим и систематичен начин. Харизмата им е хармонична и много естествена. Плутон дава на такива хора вид, към който никой не е безразличен. От тях стават перфектните престъпници в гигантски мащаби, но също и дребни мошеници. Понякога имат мания за величие, която лесно може да прерасне и в проблеми с душевното състояние. Но се случва да постигнат и наистина големи успехи във всяка една област, с която се захванат. И все пак от тях стават добри творчески личности

Венера - от 16:00 ч до 17:59 ч

Венера отново е покровител и на този времеви отрязък. Тя дава на тези хора докосването до романтиката. Двойствеността, колебанието и непримиримите решения не са за тях. Ако целта е ясна, такъв човек със сигурност ще доведе нещата докрай. Тези хора могат да се превърнат в любимци на съдбата, но животът им може и да бъде провал. От тях стават идеални счетоводители, банкери, ръководни кадри, но и обслужващ персонал.

Меркурий - от 18:00 ч до 19:59 ч

Променливият Меркирий прави понякога от тези хора фанатици на темите за здравословен начин на живот. Спортът, балансираната диета, екологията – това са техните хобита. Те също така са склонни да избират професия, свързана с медицината. Те не харесват слабостите в себе си или в другите. Човек може да живее мирно с тях, ако в начина му на живот има ясен ред и постоянен контрол. От тях стават и добри журналисти, писатели и музиканти.

Слънце - от 20:00 ч до 21:59 ч

Слънцето прави тези хора страстни и любящи, но понякога ги превръща в маниаци. Често са склонни да се самозабравят, опитват се да се откроят от тълпата и да привлекат максимално внимание. А това може да е много опасно. Те са лидери в живота, но и със същата сила могат да се сгромолясат. Наслаждават се на похвали и обичат ласкателството.

Луна - от 22:00 ч до 23:59 ч

За тях е предопределено да бъдат загадъчни. Това са хора със силни психични способности, те имат силно развита интуиция. Могат да станат екстрасенси. Подпомагайки другите, те разчитат на взаимна благодарност и подкрепа. Те са хора, които знаят какво искат. Стремят се да живеят според собствените си правила. В емоционално отношение те са най-страстните хора, но тези емоции понякога преливат и нещата стават неконтролируеми.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.