0

М истичните церемониални традиции са използвани широко от предците ни и продължават да бъдат актуални и в съвременността.

Мистичните церемониални традиции са използвани широко от предците ни и продължават да бъдат актуални и в съвременността.

Сред множеството ритуали има един, който заслужава повече интерес, защото предполага минимални усилия и никакви магически способности. Той не може да навреди по никакъв начин, но пък оставя приятното усещане у практикуващия, че е помолил за висше благоволение вселенските сили и може да разчита на тяхната благосклонност, а това действа добре на психологическо ниво.

Ритуалът се нарича отключване на късмет с катинар и е просто действие, което цели да привлече добрини към живота на човека. Единствените предмети, които са необходими, са катинар и ключ. Той трябва да бъде нов, за да не е зареден с чуждо енергийно влияние.

Самият ритуал стъпка по стъпка е съвсем прост. Катинарът се заключва и се поставя под възглавницата в 3 поредни нощи. След това се взема навън. Тайнството трябва да се извърши на кръстопът. Там се отправя кратка молитва за повече късмет в живота.

Няма точно определен текст, който трябва да се научи, със свои думи всеки ще изкаже желанието си. След молитвата катинарът трябва да се отключи, да се намери течаща вода, където да се хвърли заедно с ключа. Така негативната енергия ще бъде отмита от водата.