Частни съдебни изпълнители извадиха на тезгяха 20 фабрики. За продан са обявени само сградите, без оборудването им, а общата стойност на имотите е 4,5 млн. лв. Всички те са пуснати на публични търгове заради неизплатени дългове на собствениците им. Това показва статистиката на Камарата на частните изпълнители.

От публичния регистър на продажбите на частните бирници става ясно, че най-скъпата фабрика, която търси нови собственици, се намира в Габрово и началната цена, от която стартира наддаването за нея, е малко под 3 млн. лв. Заводът е произвеждал млечни продукти и се състои от 20 сгради и още десетина различни постройки. Най-евтината фабрика пък е пусната за продажба за 10 600 лв. и се намира в Троян. Имотът е с площ под декар, а самата сграда е под 100 кв.м.

В момента на сайта на Камарата на ЧСИ-тата има публикувани близо 4000 обявления за продажби на имоти на длъжници. Най-скъпият от тях е бивша база на Главно управление „Строителство и възстановяване“ в Кремиковци. За нея е обявена цена от над 8,8 млн. лв. Срокът, в който желаещите да купят имота е можело да подадат оферти за него, е 26 ноември. Предложенията им трябва да бъдат отворени утре в сградата на Софийския районен съд, който по ирония на съдбата доскоро също беше собственост на ГУСВ. Най-евтината продажба на имот пък е за продажба на земеделска земя. За 238 кв.м, парцел в с. Иглика, частният съдебен изпълнител иска 13 лв.


Още по темата четете в хартиеното издание на „Монитор“!

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Стефан Данаилов в реанимация в кома (ОБНОВЕНА)

Лекарите във Военно-медицинска академия се борят за живота на Стефан Данаилов. Големият български актьор е бил настанен по спешност в реанимация, след като е изпаднал в кома. Новината беше потвърдена от източници на „Монитор“.

Засилва се контрола за горене на нерегламентирани отпадъци

Във връзка с предстоящия отоплителен сезон от МОСВ предприемат мерки и засилват контрола по спазване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци съобщиха от ведомството. Изпълнението на контрола е възложено на Регионалните инспекции по околната среда и водите, които ще следят да се спазва изискването - предаването на отпадъци с цел изгаряне да се извършва само въз основа на писмен договор с лица, притежаващи документ за изгаряне на отпадъци по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците. В случай на констатирано нерегламентирано изгаряне ще бъдат наложени принудителни административни мерки, съобщават от министерството.

Прибраха 37 кг забранени храни от градини и училища

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е прибрала и ще унищожи 37,5 килограма неразрешени храни и 52 литра напитки при проверките на кухненски блокове към детски градини и училища, ученически бюфети и столове. Инспекторите са посетили 2462 места за хранене в страната от 24-ти септември до 11-ти октомври, съобщиха от БАБХ.