ЧЕЗ за инцидента с детето: Не сме собственик на шахтата

ЧЕЗ за инцидента с детето: Не сме собственик на шахтата

ЧЕЗ Разпределение не е собственик на шахтата, при която е възникнал инцидентът. Дружеството няма свои кабели във въпросната шахта. Мрежата ниско напрежение на компанията преминава от другата страна на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“. Това съобщиха от компанията след извършета проверка по случая. 

В дружеството през 2011 г. е постъпило искане за присъединяване на обект павилион, който е присъединен със статут „преместваем обект“, в съответствие с действащата нормативна уредба. Точката на присъединяване е най-близкото възможно място от мрежата на дружеството, където се монтира и електромерът. Съгласно Закона за енергетиката, съоръженията след електромера се изграждат от клиента и са негова собственост. Ангажимент на клиента е и поддръжката на съответните съоръжения.

Собственикът на обекта е декларирал, че електрическите инсталации след точката на измерване съответстват на изискванията за безопасност и техническите норми.

Удареното от ток дете починало от сърдечна и дихателна недостатъчност

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще окаже пълно съдействие на разследващите органи, както и ще предостави всякаква необходима информация. От компанията изказват съболезнования на близките на починалото момче.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.