“ЧЕЗ Разпределение България” нае нови работници след като приключи дейности по проекта “Подобряване качеството на предоставяните услуги чрез разкриване на ново работни места и професионално обучение в “ЧЕЗ Разпределение България” АД”.

Програмата започна през 2017 година като даде възможност на 14 служители да намерят постоянна работа. “Искахме да дадем на хората повече възможности - радвам се, че успяхме да покажем предимствата и бъдещето на една такава професия”, коментира главният оперативен директор на дружеството Виктор Станчев. Участвалите 14 души били разпределени на две - 8 души в поддръжка на мрежата, с което се доставя електроенергия на потребителите, и 6 в отчет на енергията. “Това са важни процеси не само в сферата на енергетиката, но и в областта на обществените услуги”, допълни Станчев.

Проектът се осъществи в 3 града - София, Враца и Монтана. “Успяхме да подобрим професионалните умения и знания на хората”, коментира шефът на отдел “Човешки ресурси” Евгения Накова. По нейни думи досега дружеството се е фокусирало да работи с по-млади хора, например от гимназиите и вузовете, които след летните си практики започвали работа при тях.

“Избрахме точно тези 3 града, защото там срещнахме трудности при избора на кадри”, обясни и ръководителят на проекта Ваня Траянова. Проектът стартира през 2017 година и продължи до края на 2018. Той е финансиран с помощта на Европейския социален фонд, който е дал 85% безвъзмездна финансова помощ от 146 526 лева. Националното съфинансиране пък е било 15% или 36 623 лева. Общата стойност на направените разходи е 183 154 лева, с които са закупени и нови машини, апарати и инструменти. Получените свидетелства за професионална квалификация са 8, а реално наетите нови служители са 7.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Бизнес климатът се влошава през март

През март общият показател на бизнес климата се понижава с 3.7 пункта в сравнение с февруари, което се дължи на влошения бизнес климат в промишлеността, търговията на дребно и сектора на услугите, съобщи Националният статистически институт (НСИ).

Бизнесът и синдикатите искат промяна на закона за извънредното положение

Необходимост от промяна на Закона за извънредното положение. Около тази идея се обединиха председателят на БСК Радосвет Радев и президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в студиото на БНТ тази сутрин. Те бяха единодушни, че са необходими по-ефективни мерки за подкрепа на работодателите, така че да се запази производството и заетостта в страната.

От април тръгва държавната помощ за бизнеса в Гърция

Очаква се държавната помощ в Гърция за фирмите закъсали заради пандемията от корона вируса да тръгне от средата на април, пише „Катимерини“. Секторите, които ще бъдат изключени от пакета за подкрепа са супермаркетите, аптеките и хранително-вкусовата промишленост.