ЧЕЗ отчита извънредно електромерите заради новите цени

ЧЕЗ отчита извънредно електромерите заради новите цени

От ЧЕЗ ще извършат извънредно отчитане на електромерите на клиентите. Причината са определените от Комисията за енергийно и водно регулиране нови цени на електроенергията. Те влизат в сила от 01 юли, съобщиха от дружеството.

Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на ЧЕЗ в понеделник. След тази дата, информация за дните и часовете на извънредното отчитане може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

За да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 336 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време в първия ден на юли. Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени тогава, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени, допълват от ЧЕЗ.

За гарантиране на максимална коректност при фактуриране на консумираната електроенергия, клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2020 г. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.