На 1 септември започна новата маркетингова 2019/20 година за пазара на царевица.

 Основният тренд на този пазар традиционно се определя от ситуацията в САЩ, делът на който в глобалния износ възлиза на около 31-33 на сто. Оптимистичните прогнози за добива и запасите от царевица в Щатите и поевтиняването на пшеницата бяха основните фактори за рязкото понижение на фючърсните и експортните котировки на американския пазар, започнало в средата на юли, пише Синор.бг.
На 30 август, в края на предходната 2018/19 маркетингова година, цената на царевицата в Чикаго ерозира до $141/т, в сравнение с около $182/т в средата на юли. През същия период американската царевица поевтиня на експортния пазар с близо 50 долара – до $160/т FOB. На изразен низходящ тренд беше подчинена и търговията с фуражното зърно в Евросъюза и в Украйна. Службата за външните пазари към Министерството на земеделието на САЩ очаква увеличение на добива от царевица в ЕС през 2019/20 г. с 600 хил. до 64,8 млн.т. Международният съвет наскоро увеличи прогнозата си за украинската царевична реколта от 33,6 млн.т на 34,7 млн.т, само с 1 млн.т по-малко от рекордния миналогодишен резултат и с 10,6 млн.т повече, в сравнение с 2017/18 г.

СНИМКА

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трябва  ни само част от растението и чаша вода

Подсигуряваме салатата от един зеленчук

Трябва ни само част от растението и чаша вода

 

Всеки ден изхвърляме купчина отпадъци. Но има начин да ги намалим и да намалим въглеродния отпечатък, който оставяме.

Хартията  се превръща  в органичен въглерод

Правим компост с черупки от яйца

Хартията се превръща в органичен въглерод

 

Компостирането при домашни условия често се счита за най-полезния от екологична гледна точка начин за справяне с битовите биоразградими отпадъци.

Един търтей  изяжда храна колкото три работнички

Давайте на кравите 2 кг слама дневно

Един търтей изяжда храна колкото три работнички

Характерно за април е преходът в храненето и отглеждането на животните. Необходимо е извеждането им на паша и разходките на открито да се удължат през най-слънчевите дни.