Бързо производство за бияча на варненски лекар

Бързо производство за бияча на варненски лекар

Под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна се провежда разследване по бързо производство по чл. 131, ал. 2 от НК, за причинена телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на службата му. На 21 февруари т.г. вечерта извършителят Теодор К. посетил Спешния център при МБАЛ „Света Анна“ във Варна, за да потърси квалифицирана медицинска помощ за счупената си ръка.

Бил прегледан и му била направена рентгенова снимка. На молбата му за обезболяващо лекарство, тъй като счупената ръка го боляла, лекарят му дал рецепта, за да си го набави. Тогава Теодор започнал да крещи, да ругае и да буйства, навел се през бюрото и ударил лекаря в главата със своята глава. Намиращата се в кабинета медицинска сестра се опитала да го успокои и гипсирала ръката му. Междувременно лекарят извикал полиция. Пациентът продължавал да буйства и не спрял дори пред полицейските служители. Затова бил отведен в полицията, където му било снето сведение и след това е освободен, тъй като имал болки в ръката. По делото е назначена съдебно-медицинска експертиза, която ще установи вида и характера на телесната повреда, причинена на пострадалия дежурен лекар. Биячът е 31-годишен, роден в Русе, безработен. Пред полицейските служители заявил, че съжалява за стореното, но съзнанието му било замъглено от болката в ръката и от многото вино, което  изпил през деня. Действията по разследването на случая продължават.

На 21 февруари т.г. вечерта извършителят Теодор К. посетил Спешния център при МБАЛ „Света Анна“ във Варна, за да потърси квалифицирана медицинска помощ за счупената си ръка. Бил прегледан и му била направена рентгенова снимка. На молбата му за обезболяващо лекарство, тъй като счупената ръка го боляла, лекарят му дал рецепта, за да си го набави.

Тогава Теодор започнал да крещи, да ругае и да буйства, навел се през бюрото и ударил лекаря в главата със своята глава. Намиращата се в кабинета медицинска сестра се опитала да го успокои и гипсирала ръката му. Междувременно лекарят извикал полиция.

Пациентът продължавал да буйства и не спрял дори пред полицейските служители. Затова бил отведен в полицията, където му било снето сведение и след това е освободен, тъй като имал болки в ръката. По делото е назначена съдебно-медицинска експертиза, която ще установи вида и характера на телесната повреда, причинена на пострадалия дежурен лекар.

Биячът е 31-годишен, роден в Русе, безработен. Пред полицейските служители заявил, че съжалява за стореното, но съзнанието му било замъглено от болката в ръката и от многото вино, което  изпил през деня. Действията по разследването на случая продължават.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.