БЪРЗА МАНДЖА: Пържени чушки с доматен сос

БЪРЗА МАНДЖА: Пържени чушки с доматен сос

Всички ги обичат!  Бърза лятна манджа за събота вечер. 

ПРОДУКТИ:

- 12 дълги зелени чушки

- 1 кг домати

- 1 голяма глава лук

- 3 скилидки чесън

- 1/2 връзка магданоз

- 1/2 ч. л. захар

- олио за пържене

- сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

1. Чушките се пържат в олио до зачервяване. Охлаждат се и се обелват.

2. Доматите се белят и се нарязват на дребни кубчета. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват леко в малко олио.

3. Добавят се доматите, поръсва се малко сол и се оставят да къкрят на умерен огън, до сгъстяване на соса – около 15 минути. Накрая се поръсва захарта, разбърква се и съдът се сваля от огъня.

4. Чушките се подреждат в плато, поръсват се с малко сол и в средата се сипва сосът. Поръсва се с наситнения магданоз.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.