0

В сички ги обичат!  Бърза лятна манджа за събота вечер. 

Всички ги обичат!  Бърза лятна манджа за събота вечер. 

ПРОДУКТИ:

- 12 дълги зелени чушки

- 1 кг домати

- 1 голяма глава лук

- 3 скилидки чесън

- 1/2 връзка магданоз

- 1/2 ч. л. захар

- олио за пържене

- сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

1. Чушките се пържат в олио до зачервяване. Охлаждат се и се обелват.

2. Доматите се белят и се нарязват на дребни кубчета. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват леко в малко олио.

3. Добавят се доматите, поръсва се малко сол и се оставят да къкрят на умерен огън, до сгъстяване на соса – около 15 минути. Накрая се поръсва захарта, разбърква се и съдът се сваля от огъня.

4. Чушките се подреждат в плато, поръсват се с малко сол и в средата се сипва сосът. Поръсва се с наситнения магданоз.