Българското месо в топ 3 на най-евтините в ЕС

Българското месо в топ 3 на най-евтините в ЕС

България се нарежда на трето място по най-евтино месо в Европейския съюз (ЕС) за миналата година, като е изпреварена само от Полша и Румъния, съобщава днес на сайта си европейската статистическа служба Евростат.

При сравняване на ценовото равнище на страните членки с индекса на средното ценово равнище на месото на ЕС от 100 пункта за 2019 година, най-ниска се оказва цената на месото в Полша и Румъния, като за тях показателят е 63 пункта, следват България с 66 пункта и Литва със 71 пункта.
При тази съпоставка най-скъпо се оказва месото в Австрия, където ценовият индекс достига 145 пункта, Люксембург (141 пункта), Франция (131 пункта), Нидерландия (127 пункта), Белгия (125 пункта) и Финладия (124 пункта)

За сравнение, в Швейцария индексът за миналата година е бил на равнище 235 пункта.
Статистиката включва говеждо, телешко, свинско, агнешко, овнешко, козе и пилешко месо, карантия и други месни изделия

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.