Българските застрахователи се включиха в евроинициатива за безопасността на децата на пътя

Българските застрахователи се включиха в евроинициатива за безопасността на децата на пътя

Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), заедно с Гаранционния фонд (ГФ) и Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" (БАБДП) се включиха в европейската инициатива за безопасност на децата по пътищата. Става въпрос за инициативата с мото „Заедно за безопасността на децата на пътя“, която стартира днес, на 20 септември, съобщи АБЗ на сайта си.

В нея участват общо 8 страни от Централна и Източна Европа, сред които Австрия, България, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния и други.

В рамките на инициативата във всяка държава се планира провеждането на разнообразни видове активности, които варират от обучения под формата на игра и театър до онлайн викторини и кампании в социалните мрежи. Целта е децата да бъдат стимулирани да спазват правилата за безопасност, да се научат да разпознават и избягват опасностите на пътя и да се обърне внимание на факта, че всеки от нас има изключително важна роля в грижите и опазването на нашите деца.

В това отнощение АБЗ, заедно с Гаранционния фонд, планират редица атрактивни дейности, посветени на инициативата и целящи да поставят във фокуса на общественото внимание темата за безопасността на децата на пътя.

  • От днес, 20 септември стартира онлайн тест-игра „Без грешки на пътя“, достъпен чрез сайта на АБЗ. Освен да проверят и обогатят познанията си за правилата за безопасност на движение на пътя, деца и възрастни, училища и други образователни институции ще могат да участват в томбола с награди. За целта участниците ще трябва да открият „грешките“ в 10 ситуации на пътя, представени в теста.
  • С информационна кампания в социалните мрежи АБЗ и ГФ ще се обърнат към родителите, водачите и цялото общество с призив за повече внимание на пътя, за да опазим най-ценното за всички нас – нашите деца.
  • Сред планираните дейности е и създаването и поставянето на сцена на детска пиеса, посветена на пътната безопасност.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.