0

Н а международното изложение в Женева има и българско участие. Сред най-големите световни автомобилни производители се откроява и единственият наш създател на коли - компанията Sin Cars, основана от инженер Росен Даскалов. Премиерата на щанда на Sin Cars на автосалона тази година е нов концептуален екологичен автомобил. Това е изцяло електрическият модел L City, който има основната функция да зарежда и обслужва магазини, заведения и институции, които се намират в центровете на големите градове.

На международното изложение в Женева има и българско участие. Сред най-големите световни автомобилни производители се откроява и единственият наш създател на коли - компанията Sin Cars, основана от инженер Росен Даскалов. Премиерата на щанда на Sin Cars на автосалона тази година е нов концептуален екологичен автомобил. Това е изцяло електрическият модел L City, който има основната функция да зарежда и обслужва магазини, заведения и институции, които се намират в центровете на големите градове.

Новата електрическа платформа L City на Росен Даскалов предизвика интереса на медиите и посетителите на тазгодишното изложение в Женева. Колата ще се предлага в няколко модификации, вариращи от малки камиони за доставка до леки автомобили. Возилото ще има изцяло електрически автономен пробег от 150 км, а базова цена се очаква да бъде около 10 000 евро, което я прави много атрактивна в сравнение с настоящите електрически автомобили. На пресконференцията на щанда на Sin Cars основателят на компанията инженер Росен Даскалов сподели, че вече има сериозен интерес към новата му разработка и дори преговаря с няколко инвеститора.

Една от водещите цели при създаването на проекта L City е ангажирането с каузата за опазване на околната среда, намаляване на вредните емисии в градовете и създаване на по-здравословна жизнена среда. Тъй като електромобилите са бъдещето на автомобилната индустрия, проектът на Sin Cars се основава на концепцията за лесен за използване, екологичен и достъпен за производство автомобил.

Компанията Sin Cars има разработен проект за високотехнологичен завод за серийно производство на автомобилите, който ще се намира в Русе. Оптимизираният процес ще позволи бързо и лесно сглобяване на различните варианти на платформи, като се използват стандартни материали. Производствената линия за L City е проектирана с годишен капацитет от 20 000 автомобила, които ще бъдат насочени към европейския пазар. Стартът на серийното производство е планиран за 2020 г.

„Нашата цел е да продадем многофункционален малък градски автомобил, който ще бъде използван за куриерски доставки, таксиметрови услуги, транспорт”, каза Росен Даскалов, собственик на компанията Sin Cars. „Европейските градове се нуждаят от този вид транспорт. Градските центрове скоро ще бъдат затворени за дизелови автомобили”, допълни Даскалов. След създаването на суперспортния автомобил Sin R1, който вече е добре познат в Европа, българската компания Sin Cars изгражда имиджа на производител на високотехнологични и спортни машини за разнообразни цели.