0

П ървите български протеинови бонбони без добавена захар бяха създадени по време на пандемията. Автор на идеята и реализацията е Жасмина Гевезиева, която обясни пред БНР, че става дума не толкова за заместител на храненето, колкото като алтернативен заместител на сладкото.

Първите български протеинови бонбони без добавена захар бяха създадени по време на пандемията. Автор на идеята и реализацията е Жасмина Гевезиева, която обясни пред БНР, че става дума не толкова за заместител на храненето, колкото като алтернативен заместител на сладкото.

В бонбоните се използва висококачествен протеин в две версии - едната с оризов и грахов протеин е веган версия, а другата с казеин - бавно усвоим млечен протеин. Съчетаването на протеин с фибри създава засищаш ефект при необходимост от консумация на сладко.

Бонбоните се разработват в линията “Български традиционни вкусове и аромати”, съчетани по нетрадиционен начин.

Жасмина Гевезиева отбеляза, че организмът ни има нужда от захар, защото тя е източник на бърза енергия, но самата бяла захар не ни носи нищо полезно. Има други източници, които са много по-богати на микро и макро нутриенти. Тя посочи, че е най-важно да не се прекалява с бялата захар.