0

А втентичен български сорт люта чушка, който има всички шансове да се нареди сред най-парливите аналози в света, бе показан на Петият рожден ден на Фермерски пазар във Варна, който събра производители от всички краища на страната.

Автентичен български сорт люта чушка, който има всички шансове да се нареди сред най-парливите аналози в света, бе показан на Петият рожден ден на Фермерски пазар във Варна, който събра производители от всички краища на страната.

Сортът е селектиран в продължение на 6 години от производителите от местната „Люта ферма“ и вече очаква да получи патента си. Производители от близки и далечни кътчета на България се събраха в събота край морето за 5-ия рожден ден на Фермерския пазар – Варна. Домакин на празника по традиция бе Varna Mall, който подкрепя производителите на чисти натурални храни от региона от самото раждане на пазара.

Под шатрите на открития паркинг на търговския център почитателите на здравословния начин на живот, освен от продуктите на 40-те производители от Варна и региона, откриха биоколбаси от фермата в родопското село Горно поле, органичен шафран, биогъби шийтаке и  много други.

За 5 години Фермерски пазар – Варна, се утвърди като гарант за качествена и чиста храна, отгледана екологично и с много любов от десетки ферми, производители и семействата им. И спечели признанието на варненци и гостите на града, които всяка събота идват на пазар в мола, за да се запасят с вкусни и качествени продукти.

Празникът продължи през целия ден с много забавления, детска работилничка, батут за най-малките и богат избор от вкусни изненади за родителите им.