0

С пектакълът “Анна Каренина“ на театър „София“ ще гостува на 5 юли в родното място на Лев Николаевич Толстой в рамките на Международния театрален фестивал „Толстой уикенд“ в имението на писателя Ясна поляна край град Тула в Русия.

Спектакълът “Анна Каренина“ на театър „София“ ще гостува на 5 юли в родното място на Лев Николаевич Толстой в рамките на Международния театрален фестивал „Толстой уикенд“ в имението на писателя Ясна поляна край град Тула в Русия.

Драматизацията и режисурата на спектакъла са на Николай Поляков (награда на Съюза на артистите в България „Икар 2017“ за най-добра режисура), а в главната роля се превъплъщава младата, но вече утвърдена актриса Мила Банчева. На сцена на открито, сред гора, ще бъде впечатляващата среща на българската „Анна Каренина“ с 1200 зрители. В програмата на фестивала са включени над 30 събития, сред които 3 постановки по романа “Анна Каренина”, спектакъл по повести на Толстой, куклен спектакъл и музикален спектакъл по спомени на местни жители на Ясна поляна за Толстой и за времето, в което е живял. Проект на Музея за съвременно изкуство ПЕРММ ще въвлече деца в приключението да нарисуват Толстой, но не като велик писател, а като обикновен жител на Ясна поляна със своите специфични занимания в ежедневието.