0

Н а 28 март в Delancey Street Theatre в Сан Франциско ще се прожектират поредицата от късометражни филми Masters of Survival, продуцирани от българката Боряна Иванова за световноизвестното германско дигитално студио UFA.

На 28 март в Delancey Street Theatre в Сан Франциско ще се прожектират поредицата от късометражни филми Masters of Survival, продуцирани от българката Боряна Иванова за световноизвестното германско дигитално студио UFA.

В красивата, рисувана на ръка анимация сюжетът следва драматичната, трагична, окуражаваща и на моменти дори комична съдба на 10 бежанци. Филмите са показани на редица международни филмови фестивали в Европа и в САЩ и са с прожекции в престижния Дом на световните култури в Берлин.

Боряна Иванова e режисьор, артист и продуцент, който създава завладяващи разкази за широката публика. Работи с медийни компании и общности по целия свят. Като съчетава различни медии, тя се стреми да създава иновативни истории и в същото време да разглежда критични въпроси със социална значимост. Родена и израснала у нас, Боряна учи в България и Холандия, след което живее в Испания, ЮАР, Германия и САЩ.