Българин влезе в ръководството на Европейския студентски съюз

Българин влезе в ръководството на Европейския студентски съюз

Станимир Бояджиев, Зам.-председателят на Национално представителство на студентските съвети и студент в Русенски университет „Ангел Кънчев” Станимир Бояджиев влезе в ръководството на Европейския студентски съюз (ESU). Той бе избран по време на 80-то общо събрание, което се провежда от 3 до 7 май, съобщават от НПСС.

До момента българин се избира за втори път на толкова висока позиция в Изпълнителния съвет на Европейския студентски съюз. През 2011 година Калоян Костадинов бе избран за член на Изпълнителния съвет на Европейския студентски съюз, припомнят от НПСС.

Изборът на Станимир Бояджиев в Изпълнителния съвет на ESU е признание за цялостната политика на НПСС в международната студентска организация. Председателят на НПСС Даниел Парушев сподели, че се надява избирането на Станимир да сложи начало на една последователна политика на активно участие на българските студенти в европейското образователно пространство.

За председател на Европейският студентски съюз (ESU) бе преизбрана Мартина Дарманин от Малта, за зам.-председатели бяха избрани Замзам Ибрахим от Великобритания и Якуб Гродецки от Полша. В Изпълнителния съвет освен Бояджиев, за членове бяха избрани Пеги Павлетич от Хърватия; Мерал Нур от Австрия; Кристел Якобсон от Естония; Мартин Хамербауер от Чехия; Рубен Янсен от Белгия и Матео Веспа от Италия.

ESU е обединяваща организация на 45 национални студентски съюза от 40 страни. Съюзите са отворени за всички студенти в съответната държава, независимо от политическото убеждение, религия, етнически или културен произход или социално положение. Членовете на ESU са автономни, представителни и действат в съответствие с демократичните принципи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.