0

Е дин от най-верните почитатели на марката Jaguar и лоялен клиент на „Мото-Пфое” се сдоби с уникален по рода си спортен модел Jaguar F-Type Heritage 60 Edition. Уникалният модел е създаден по повод 60-ата годишнина от появата на легендарния спортист E-Type.

Само 60 екземпляра от този спортен автомобил със задвижване на всички колела са на разположение за продажба по целия свят и в България пристигна един от тях. Цената на луксозния спортен модел е над 280 000 лева, съобщиха от „Мото-Пфое”, официален представител на британската премиум марка у нас. 

Един от най-верните почитатели на марката Jaguar и лоялен клиент на „Мото-Пфое” се сдоби с уникален по рода си спортен модел Jaguar F-Type Heritage 60 Edition. Уникалният модел е създаден по повод 60-ата годишнина от появата на легендарния спортист E-Type.

Само 60 екземпляра от този спортен автомобил със задвижване на всички колела са на разположение за продажба по целия свят и в България пристигна един от тях. Цената на луксозния спортен модел е над 280 000 лева, съобщиха от „Мото-Пфое”, официален представител на британската премиум марка у нас. 

Ексклузивният модел Jaguar F-Type Heritage 60 Edition е завършен ръчно от специалистите по персонализация в специалния отдел на Jaguar SV Bespoke. Юбилейният Jaguar F-Type Heritage 60 Edition се предлага както във вариант купе, така и като роудстър.

Спортният модел се отличава с ексклузивни 20-инчови алуминиеви джанти в цвят черен гланц с покритие с ефект на диамант, екстериорни акценти в черен гланц и хром, както и черни спирачни апарати.

Специално създадената спецификация включва външна боя в уникалния зелен цвят Sherwood, оригинална за легендарния модел E-Type, която не се предлага за нов модел на Jaguar от 60-те години на миналия век.

Двуцветният интериор от естествена кожа Windsor съчетава нюансите Caraway и Ebony, който също не се предлага при стандартните версии на F-Type.

Новият юбилеен модел разполага и с набор от технологии, фокусирани върху водача, включително 12,3-инчов сензорен екран с висока разделителна способност и възможност за различни конфигурации, информационно-развлекателна система Touch Pro и пакет за смартфон с Apple CarPlay като стандартно оборудване.

За задвижването на Jaguar F-Type Heritage 60 Edition е монтиран 5,0-литров V8-цилиндров двигател с механичен компресор на Jaguar с мощност от 575 к.с., който произвежда въртящ момент от 700 Нм за подчертано динамично шофирано при всякакви условия. Ексклузивният модел ще донесе невероятно удоволствие от шофирането на своя собственик, ускорявайки от 0 до 100 км/ч само за 3,5 секунди.

Всяко издание Heritage 60 Edition на луксозната британска марка Jaguar е създадено в завода на Jaguar Castle Bromwich във Великобритания и е завършено от екипа на SV Bespoke в Jaguar Special Vehicle Operations в Уорикшър.

Преди да бъде продаден подобен ексклузивен модел в световен мащаб, от компанията Jaguar лично проучват бъдещия собственик, за да са уверени, че тяхната уникална по рода си „рожба” ще попадне в ръцете на успешен и грижовен стопанин, който знае как да се грижи за наследството и духа на Jaguar – марка за будни, изтънчени и образовани хора.