Винопроизводители от Черноморския регион - България, Молдова и Румъния осъществяват трансграничен проект "WINET - Търговия и иновации в лозаро-винарската индустрия", съобщава Moldpres.

В края на миналата седмица първите десет винарни в Молдова подписаха споразумения за сътрудничество в рамките на проекта. На събитието бе даден старт на платформа за взаимодействие в рамките на проекта WINET.

Проектът WINET осигурява задълбочено проучване на пазара на вино на трите участващи държави. Той се финансира от Европейския съюз със 700 хил. евро и се се осъществява от Инвестиционната агенция на Молдова в партньорство с Търговско-промишлената палата в Стара Загора и Търговско-промишлената палата в Тулча, Румъния. Периодът на неговото развитие и изпълнение е април 2019 г. - април 2021 г.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ДФЗ преведе още 17 млн. лв. за агроекология

Държавен фонд „Земеделие” преведе над 17 млн. лв. по мярка 10 „Агроекология и климат” от ПРСР 2014-2020 г. Изплатените средства са за Кампания 2019, а подпомагане получиха 2 619 земеделски стопани.

Приемът по мярка за хуманност към животните започва на 15 април

Животновъди ще могат да кандидатстват по мярката за хуманно отношение към животните от ПРСР 2014-2020 г. от 15 април. Приемът ще продължи месец - до 15 май, а заявленията за подпомагане ще се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие”, в зависимост от местоположението на животновъдния обект.

Украйна разреши продажбата на земеделски земи

Украинският парламент одобри днес вдигането на забраната за продажба на земеделски земи, което ще позволи на страната да получи помощ на стойност 8 млрд. долара от Международния валутен фонд (МВФ), предаде АП. До 15 дни се очаква страната да получи първия транш 1,75-2 млрд. долара