България и Малта с нова спогодба за избягване на двойно данъчно облагане

България и Малта с нова спогодба за избягване на двойно данъчно облагане

Правителството одобри българския проект на нова Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на отклонението от облагане с данъци на доходите (СИДДО) между Република България и Република Малта, стана ясно от редовното заседание на кабинета в сряда.

Министърът на финансите е упълномощен да подпише спогодбата при  условие за последваща ратификация.

Сега действащата спогодба между двете държави е от 1986 г. Причина за промяната са настъпили през годините промени в законодателството и  международното данъчно облагане, инициирани от държавите от Г-20 и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Изменения има и в модела на данъчна спогодба на ОИСР, който и двете държави следват приоритетно при договаряне на своите СИДДО, като най-актуалната редакция на модела е от 2017 г.

Новата Спогодба ще създаде облекчени възможности от данъчна гледна точка за местните лица на двете държави да осъществяват стопанска дейност в другата държава в различните сфери и отрасли на икономиката. Според МС това ще доведе до по-добро икономическо и инвестиционно сътрудничество.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.