0

Г рупа българи, обединени в общността Bulgarians in USA, започват мащабна кампания да насърчат сънародниците ни навсякъде по света да гласуват на парламентарните избори на 4 април, съобщават от общността.

Група българи, обединени в общността Bulgarians in USA, започват мащабна кампания да насърчат сънародниците ни навсякъде по света да гласуват на парламентарните избори на 4 април, съобщават от общността.

Кампанията е под мотото „Имаш право на България“ и е отворена за включване на български граждани от цял свят.

Организаторите се водят от идеята, че гласуването на българите в чужбина е не само конституционно право, а и отговорност за бъдещето на страната ни. Именно затова едно от исканията е да се организират повече избирателни секции на места, които са отдалечени от българските посолства и консулства. Като част от кампанията са създадени два основни комуникационни инструмента - промоционален видеоклип и уебсайт www.imashpravo.com. Използвайки го, всеки българин може свободно да свали, отпечата и разпространи или закачи постер, за да мотивира своите сънародници. 

Организаторите подчертават, че всички българи имат право да гласуват за бъдещето на родината си и да искат живота в страната ни да се подобрява. Временно или за постоянно, сънародниците ни в чужбина са много – в САЩ, Испания, Германия и Великобритания. Някаква част от тях не искат да упражнят правото си на глас, а други срещат сериозни затруднения. Кампанията цели да информира и така да насърчи избирателната активност.