Николай от Пазарджик, който се роди на борда на самолет на немската авиокомпания“ Луфтханза“, скоро ще отлети за Колумбия, заедно с майка си Десислава Хрусталева.

Преди да се върне временно в  родния Пазарджик, тя работи като мениджър на рафинерия за злато в Дубай, а служебните й ангажименти я отвели в далечната страна. Това съобщиха близки до семейството на Деси и Стоян, които преди година и половина се сдобиха с втори син.

Той проплака на 12 000 метра височина по време на полет от Богота, Колумбия до Франкфурт, където бъдещата майка била обхваната от родилни болки и добре, че в самолета имало 3-ма лекари, които й помогнали Николай да се появи на бял свят.

Малкият Ники се ражда в 8-ия месец с риск за живота, а капитанът на самолета приземил машината на летището в Манчестър, за да може да бъдат оказани по-специални грижи за родилката и новороденото. Нетрадиционното раждане на българчето бързо стана новина, тъй като Николай е единственият българин с уникален акт за раждане, в който вместо град за месторождение има координати на географска ширина.

Общината в Пазарджик регистрира раждането на бебето, което се появи на бял свят на 26 юли м.г. в 12:37 часа. В пресъставения акт за раждане на малкия Николай са вписани без изменение, данните, посочени  в акта за раждане, съставен в българското посолство във  Великобритания - име,  дата на раждане, пол и установен произход.

Софтуерният продукт, с който работи Дирекция „Гражданска регистрация на населението“ в община Пазарджик,  наложи изписване със съкращения на мястото на раждане на детето, което в първичния акт е изписано на ръка със следния текст - международно въздушно пространство – координати: 49^ Север, 21 ^ Запад, самолет на Луфтханза. Този текст в издадения пасаван /временен паспорт/ на детето е вписан  с абревиатурата – МВП /международно въздушно пространство/.

Бебето проплаква над Северния Атлантик, при височина на полета 39 000 фута (около 11 800 метра) при 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина и получава името си още там. В момента семейството на Деси и Стоян живее в Пазарджик и се радва на малкия Ники, който вече ходи и се опитва да говори.

Мечтата на майка му Деси е един ден малчуганът да стане пилот, като още при раждането му от немската авиокомпания, в чийто самолет се роди българчето, са поели ангажимент да платят обучението му. „Има нещо, което до ден днешен аз не мога да си обясня. То е необяснимо. Докторът, който ме изроди, се казва Николай. Той е роден в деня, в който и Николай  е роден. Имаше въпроси дали Николай е кръстен на лекаря. Отговорът е не. Николай е кръстен на дядо си-съвпадение“, споделя майката Десислава пред Нова тв.

По темата: бебе-Луфтханза
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Въведоха нови предпазни мерки на кооперативния пазар в Пазарджик

От днес на кооперативния пазар в Пазарджик се въвеждат допълнителни предпазни мерки, защото през пролетта това е едно от най-посещаваните места в града, коментира кметът на община Пазарджик Тодор Попов. Със заповед на управителя на пазара са изолирани сектори № 1, № 2 и № 8, с цел недопускане продажба на промишлени стоки.

Забраниха пашата на животни в обработваеми земеделски земи в Ракитово

Кметът на община Ракитово Костадин Холянов издаде заповед, с която, считано от 6 април т.г. , се забранява пашата на селскостопански животни в обработваеми земеделски заеми-ниви, ливади, трайни насаждения и др.