Бъдещият премиер: Кой е Пламен Николов? (ВИДЕО)

Бъдещият премиер: Кой е Пламен Николов? (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев даде старт на политическата рулетка. Мандатът е връчен на излъчения от партията на Слави Трифонов за премиер - Пламен Николаев Николов.

Кой е Пламен Николов?

Пламен Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица. През 1995 г. завършва Хуманитарна гимназия "Йоан Екзарх Български", Шумен с профил "История и археология". През 2000 г. се дипломира с пълно отличие във Философски факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по специалност "Философия" със защитена дипломна работа на тема "Философската рефлексия и смяната на научните познавателни парадигми".

През 2002 г. печели стипендия "Ернст Мах" на Австрийското министерство за образование, наука и култура и заминава да специализира в Института по философия и групова динамика на Университета в Клагенфурт, Австрия под ръководството на проф. Манфред Мозер, където защитава научен проект.

През 2004 г. защитава дисертация пред Специализирания научен съвет по философия на Висшата атестационна комисия и получава образователната и научна степен "доктор" по научна специалност "Философия на правото, икономиката и политиката" с тема на дисертационния труд: "Философско-антропологична рефлексия върху времето".

През 2005 г. печели постдокторантска стипендия в Университета на Клагенфурт, Австрия, но не емигрира.

В края на XX в., още като студент, Пламен Николов публикува за първи път у нас в сп. "Философия" преводи от немски по хуманна етология (Иренойс Айбъл-Айбесфелд) и символна логика (Готлоб Фреге), а през 2015 г. експериментира и с английски преводи на българска поезия.

В периода 2005 - 2020 г. работи за няколко мултинационални компании в автомобилната, рекламната и енергийната индустрии, а понастоящем оглавява европейския офис на американска спортна компания. Той отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, човешки ресурси, финансовите потоци и маркетинг дейността.

Преминал е през мениджърски тренинг институт в Сан Франциско, САЩ. Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, Емаг плувни федерации, олимпийски национални комитети.

Публичните регистри показват, че Николов е бил собственик на фирмата Енерга ООД. Фирмата се занимава с управление и изготвяне на маркетингови, инвестиционни, рекламни и инфраструктурни проекти, както и с пазарни и маркетингови проучвания. Фирмата подготвя и стратегии и планове за развитие и дава управленски консултации.

Николов е част от проекта на Слави Трифонов още от 2018 г., когато шоуменът започна кастинг за бъдещи политици. От 2020 г. е член на ПП "Има такъв народ" и участва в Националния съвет и Арбитражно-контролната комисия на партията. Пламен Николов е член и на постоянните комисии по "Образование и наука", "Външна политика" и "Култура" към ПП "Има такъв народ".

Той бе представен и от Трифонов преди редовните избори на 4 април като един то водещите експерти на партията по темите образование и справяне с демографския дисбаланс. Според тезите му училищата трябва да престанат да
бъдат елитни и неелитни. 

Конкурси и мандатност са сред идеите за директори на училища. По думите на Пламен Николов ще бъде премахнато националното външно оценяване за четвърти клас и ще се увеличат училищата зад граница.

В своето представяне пред сценаристите на "Шоуто на Слави" Николов споделя желанието си да работи за развитието на качественото образование в страната. Той коментира още, че държи много на дисциплината, която липсва на българското общество, а в своята компания я постига чрез задаване на задачи за определени срокове.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.