Бургаски съветници даряват заплатите си на онкодиспансера

Бургаски съветници даряват заплатите си на онкодиспансера

Общинарите заседаваха с маски и на 2 метра разстояние

Бургаските общински съветници от групата на ГЕРБ  ще дарят заплатите си на местния онкодиспансер,  съобщи председателят на ОбС, Севдалина Турманова. Парите ще бъдат използваниза закупуване на апаратура за Комплексния онкологичен център в Бургас. 

Решението идва след писмо от управителя на онкодиспансера проф.д-р Христо Бозов до кмета на града Димитър Николов, с което го уведомява, че здравното заведение се нуждае от животоспасяваща апаратура за обслужването на пациентите по време на пандемията. Призоваваме и другите групи от съветниците да последват нашия пример”, призова Севдалина Турманова.

Бургаският общински съвет заседава днес при извънредни мерки в зала „Бойчо Брънзов”, които нямат прецедент. Съветниците се явиха на сесията въоръжени с предпазни маски и ръкавици, като  спазваха стриктно изискванията за дистанция помежду си. Те седнаха по двама на маса, с разстояние поне два мемтра между тях. Заради указанията на Националния  кризисен щаб за превенция и борба с коронавирусната инфекция (COVID-19) заседанието беше закрито за граждани и журналисти, но бе осигурено видоизлъчване.
„Никога досега общинските съветници не са заседавали в такива условия. Благодаря, че показахте отговорност и ангажираност и заедно с общинската администрация изготвихте и разгледахте докладните записки. Призовавам ви за оперативност и отговорност. Вярвам, че ще работим заедно за бургаските граждани", каза председателят Севдалина Турманова. Местният парламент отпусна още 35 хиляди лева за медицинския персонал в болниците. Те ще бъдат дадени за бонуси на медиците, които не отговаря на критериите на държавата и няма да получи определените премии от 1000 лева за това, че е на предна линия в борбата с коронавируса. Това допълнително предложение бе внесено от време на обсъждането на докладната от кмета Димитър Николов. 400 хиляди лева са определени за други дейности, свързани с борбата с коронавируса и изпълнението на мерките на извънредното положение. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.