0

С едмиците на карантина в Китай доведоха до сериозно напрежение между партньорите във връзки и бракове: броят на молбите за развод е бележи бум в Китай.

Седмиците на карантина в Китай доведоха до сериозно напрежение между партньорите във връзки и бракове: броят на молбите за развод е бележи бум в Китай.

Коронавирусът вече разпространява бързо в Европа, а ситуацията в Китай се успокои и правилата за карантина бяха облекчени. В централния китайски мегаполис Сиан институциите отвориха за първи път на 1 март - и веднага регистрираха огромен прилив на молби за развод.

"Поради епидемията много двойки са останали затворени в домовете си повече от месец, което доведе до конфликти", заяви представител на местните власти пред новинарския портал SupChina. Датите за развод в много региони са напълно резервирани за следващите седмици.

Темата предизвиква дебат в социалните медии. "Когато хората прекарват ден и нощ заедно, е трудно да се скрият или забравят за проблемите на брака", коментира потребител на Weibo.

Сред факторите на стрес потребителите споменават внезапното прекъсване на добре смазана рутина, икономически стрес, тревожност и дори депресия. Други смятат, че липсата на равновесие в домакинските задължения би могло да навреди на връзката.

Ще се наблюдава ли това явление и в Европа? Отговорът вероятно ще последва след няколко седмици.