„Булгаргаз“ предлага по-ниска цена на газа за август

„Булгаргаз“ предлага по-ниска цена на газа за август

"Булгаргаз“ изготви и внесе в Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР) актуализирано предложение за по-ниска тарифа за цената на природния газ за август. 

Предложената цена след актуализацията е в размер на 18.67 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), която е по-ниска с 2.25% или с 0.43 лв./MWh в сравнение с утвърдената за юли, обясняват от дружеството. 

През юли "Булгаргаз“ предложи поскъпване на цената на природния газ за август в размер 19.52 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. 

Актуализацията идва, след като работна група на КЕВР предложи на „Булгаргаз“ цената за август да бъде съобразена със стойността на спотовия компонент към 31.07.2020 г. В допълнение към това предложение, на 23.07.2020 г. в дружеството беше получено писмо от Регулатора с искане за предоставяне на отчетни ценообразуващи елементи, които към момента на внасяне на заявлението на „Булгаргаз“ ЕАД – 10.07.2020 г. не са били известни.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.