0

Т рябва да има повече хора на културата, науката и образованието в парламента, защото това са важни теми. Това посочи пред БТВ актьорът Евгени Будинов, който отново е кандидат за депутат от листата на коалицията ГЕРБ-СДС.

Трябва да има повече хора на културата, науката и образованието в парламента, защото това са важни теми. Това посочи пред БТВ актьорът Евгени Будинов, който отново е кандидат за депутат от листата на коалицията ГЕРБ-СДС.

"Активно участвах в промяната на Закона за киното, който не беше променян от 2003 г. съществено. Направи се наистина нещо впечатляващо – бюджетът е вдигнат с 15 милиона лева", каза Будинов.

Той отбеляза още, че 10% от печалбата на тото отива за култура, това вече е реално и в национален фонд "Култура" са постъпили 3,5 млн. за половин година. "Продължавам да играя и в театъра, участвам и в сериали", каза актьорът.

"В Министерство на културата се работи за създаването на единен регистър за всички свободни български творци, където ще има негова биография, какви награди е взел, каква продукция има, какви данъци е платил. Това ще се вземе предвид за всеки следващ път, когато има нужда от подкрепа", обясни Евгени Будинов. Той добави, че ако влезе отново като депутат в 45-ото Народно събрание, би се заел със Закона за авторските права.