0

Б СП в Пловдив отказва среща с лидера на партията Корнелия Нинова и иска нейната оставка.Повод е писмото от централата на "Позитанов 20" с искане за среща на Нинова през уикенда със структурите на червената партията заради резултатите от вота.

Сега от структурата на БСП в Пловдив изпращат открито писмо, в което благодарят за поканата, но я определят като "безвъзвратно закъсняла", тъй като според тях времето за разговори изтекло. 

БСП в Пловдив отказва среща с лидера на партията Корнелия Нинова и иска нейната оставка.Повод е писмото от централата на "Позитанов 20" с искане за среща на Нинова през уикенда със структурите на червената партията заради резултатите от вота.

Сега от структурата на БСП в Пловдив изпращат открито писмо, в което благодарят за поканата, но я определят като "безвъзвратно закъсняла", тъй като според тях времето за разговори изтекло. 

"Времето е за незабавна ОСТАВКА, придружена с извинение към всички социалисти! Вашето оставане на председателския пост е фатално за политическото битие на най-старата българска партия - БСП.


Права сте, като казвате, че нашата партия е преживяла възходи и падения. Така е, но българските социалисти, г-жо Нинова, никога не са губили избори от собст-вения си председател", казва от пловдивските социалисти.

Те обвиняват Нинова, че с действията си е подарила победата на ГЕРБ, а с неадекватните си решения довела БСП до състояние на незначим политически субект.

"Нямате моралното право да искате повече доверие чрез режисирани мероприятия, като тази покана за среща", смятат те. Напомнят, че в последните четири години те са канили Нинова на дискусии и диалог, но вместо това срещнали  " брутално, антидругарско и реваншистко отношение".

"Отказваме да водим разговор с Вас, защото искахме такъв, когато дойдохме на „Позитано“ 20. Тогава демонстрирахте пълното си пренебрежение към легитимното пловдивско ръководство", аргументират се те.

Обвиняват я дори, че с  "медийни лъжи" се опитала да извърши  "пълзящ преврат"  в пловдивската партийна организация.

"БСП не се нуждае от председател, чийто управленски стил се описва с формулата „Бърза приватизация и светкавична ликвидация“, прикрит с внушения за „курса Нинова“, за „линията Нинова“, за „политиката Нинова“, посочват още те.