Общинските съветници от БСП във Велинград отказаха да подкрепят искането за теглен на кредит от водното дружество „ ВКТВ“ в курорта.

Мотивът на опозицията беше, че това е предпоследното заседание на ситипарламента в града и е неуместно да се тегли нов заем от 300 000 лв. Сумата бе необходима на „ВКТВ“, за да изплати част от натрупани задължения към „Басейнова дирекция“-Пловдив, които възлизат на 451 754 лв.

Според управляващите от ГЕРБ в община Велинград исканият кредит от водното предприятие е единствена възможност то да работи. От справка на „ Вода, канализация и термални води-ВКТВ“ във Велинград с част от искания заем трябваше да се разплатят оставащи 50 000 лв. по предходен заем и с оставащите 250 000 лв. да бъдат заплатени част от задълженията за вода.

Искането обаче не бе подкрепено от съветниците от опозицията и спасителният кредит от 300 000 лв. не бе одобрен.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Във Велинград ще се проведе пробно преброяване на населението

Велинград е включен в пробно преброяване на населението, съобщиха от местната кметска администрация. В преброяването са включени три района в страната: Велинград, Студентски град в София и Община Разград. Преброяването на Велинград включва кв, „Чепино“ и кв. „Анезица“, с. Света Петка и с. Чолаково. 

Правят изнесено бюро за подаване на лични документи в Сърница

Във връзка с изтичащия през 2020 година срок на валидност на голям брой документи за самоличност на гражданите, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик в сътрудничество с община Сърница ще организира изнесено бюро за подаване и обработка на заявления за издаване на лични документи (лична карта, и паспорт) в гр. Сърница. Това съобщиха от местната общинска администрация.