0

Б СП пуска жалба до Централната избирателна комисия за това, че 9 медийни агенции публикуват в сайтовете си временни резултати от изборите за Народно събрание, обявиха на брифинг от „Позитано“. Според социалистите законодателно нарушение е в деня на вота да се оповестяват каквито и да било данни, било то от проучване, екзитпол или временни резултати.

БСП пуска жалба до Централната избирателна комисия за това, че 9 медийни агенции публикуват в сайтовете си временни резултати от изборите за Народно събрание, обявиха на брифинг от „Позитано“. Според социалистите законодателно нарушение е в деня на вота да се оповестяват каквито и да било данни, било то от проучване, екзитпол или временни резултати.

Те очакват ЦИК да се разпореди за преустановяването на това нарушение и данните да бъдат премахнати от интернет сайтовете на медиите.

Социалистът Георги Свиленски, който представи позицията на БСП, посочи, че в редица секции в София от самите членове се раздават анкетни карти, което определи като недопустимо. От БСП обявиха още, че са получили сигнали за купуване на гласове в областите Благоевград, Сливен, Кърджали, Смолян, Враца, Силистра. Уточниха, че случаите са предимно в ромски квартали.