БСП предлага преизчисление на пенсиите

БСП предлага преизчисление на пенсиите

Ние предложихме едно балансирано и справедливо решение, което го прочетохме и като ваш приоритет – преизчисление на пенсиите. Това заяви Надя Клисурска, депутат от БСП, в декларация от името на БСП.

„България изчезва с 50 000 души годишно без наличие на военен конфликт. Изложеното тук е неоспоримо. Провежданата социална политика в България доведе до по-голяма диференциация, бедност и изложени на риск от социално изключване българи. Като добавим ниската раждаемост, високата смъртност, ниската продължителност на живота и напускащото страната работоспособно население. Резултатите са трагични“, подчерта Клисурска. „И от БСП я предлагаме през тези четири години – като почнем от предложенията ни за данъчни преференции за младите семейства и необлагаем минимум от 500 лева месечно за всяко дете, ненавършило 18 години, през цялостен пакет от мерки за подкрепа за младите хора, и за възрастните хора, и за работещите, и за хората с увреждания. Такива са еднократната помощ в размер на 6 500 лв. за всяко второ и трето дете на осигурени родители, искането ни за увеличаване размера на майчинството между първата и втората година, което да бъде изравнено минималната работна заплата. Безплатните лекарства за децата до 14 години, безплатните детски градини, а навършилите пълнолетие да не плащат данък върху доходите от труд до навършване на 26 години и задължителното преизчисляване на старите пенсии с дохода за 2015 г. са други наши предложения“, заяви Клисурска. Има и много други – те бяха част от нашите алтернативни бюджети, част от „Визия за България“, неразделна част от нашата работа през тези четири години.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.