0

К ристиан Вигенин ще бъде предложението на БСП за зам. - председател на 45-ото Народно събрание. За председател на парламентарната група на "БСП за България" беше избрана Корнелия Нинова, съобщиха от Позитано 20.

Кристиан Вигенин ще бъде предложението на БСП за зам. - председател на 45-ото Народно събрание. За председател на парламентарната група на "БСП за България" беше избрана Корнелия Нинова, съобщиха от Позитано 20.

Това е било решено след съвместно заседание на Политическия съвет на коалиция от партии "БСП за България" и Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, и след проведено общо събрание на парламентарна група на "БСП за България".

Парламентарната група ще има общо 6 заместника и 2-ма секретари.

Зам.-председател по организацията и дейността на парламентарната група ще бъде Георги Свиленски; зам.-шеф по законодателната дейност - Крум Зарков; зам.-председател по парламентарен контрол - Атанас Зафиров; зам.-председател по взаимодействие с другите парламентарни групи, синдикати, работодатели и граждански структури - Христо Проданов; зам.-председател по международната дейност - Кристиан Вигенин; зам.-председател по местна власт и самоуправление - Иван Иванов; секретар по финансовата дейност - Ирена Анастасова; парламентарен секретар - Филип Попов.