БСП поиска безвъзмездна помощ за розопроизводителите

БСП поиска безвъзмездна помощ за розопроизводителите

Държавата да помогне на земеделските производители с безвъзмездна помощ от 30 млн. лв., предлагат от левицата

„БСП поиска безвъзмездна помощ за розопроизводителите. Искането анонсира лидерът на БСП Корнелия Нинова в Казанлък.

"Дойдох да се срещна с розопроизводителите и да чуя исканията им. Сега се събира розовият цвят и е изключително важен момент за работещите в сектора. Тук, в долината, има над 600 производители, ангажирани са  около 40 000 души в този сектор от земеделието и периодът е много важен за тях”,  заяви председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя информира, че работещите в розопроизводството са изразили няколко свои тревоги пред нея – за ниската изкупна цена на продукцията и за запазване на работните им места.

„Знаем, че в резултат от кризата най-много бяха засегнати работните места и доходите. Розовото масло е една от износните стоки на България и много зависима на пазара от състоянието на европейската икономика. Кризата показа, че свързаните икономики в такива моменти имат огромен проблем, защото се прекъсват веригите на доставки. Най-важно е мястото на нашата държава и действията, които ние предприемаме, за да помогнем на националното производство. Най-наложителното е да запазим работните места на тези хиляди хора, които в резултат на кризата загубиха и доходи, а има опасност да загубят и работата си”, каза Нинова. Тя допълни, че заедно с работещите в бранша е обсъдила мерки, които да се предложат за гарантиране на доходите им.
„Предлагаме държавата да помогне на земеделските производители с безвъзмездна помощ от 30 млн. лв. Това е практика в цяла Европа, а не само кредити, както предлага нашето правителство”, припомни председателят на БСП.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.