0

П ървото нещо, с което новият кмет и новото мнозинство в София ще се захванат, е да актуализират тарифите за такситата. Това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата за общински съветници на социалистите Калоян Паргов след среща с таксиметровия бранш на паркинга на дирекция „Автомобилна администрация“.

Първото нещо, с което новият кмет и новото мнозинство в София ще се захванат, е да актуализират тарифите за такситата. Това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата за общински съветници на социалистите Калоян Паргов след среща с таксиметровия бранш на паркинга на дирекция „Автомобилна администрация“.

„След 3 ноември, първото нещо, с което новото мнозинство и новият кмет и ще се захванат е да актуализират тарифите. Като минималната от 0,79 лв. ще стане 1 лв., а максималната ще се помисли в диапазон до 2 лв., тъй като в момента е 1,6 лв“, заяви Паргов пред шофьорите на таксита.

Кандидатът за кмет на София Мая Манолов също се срещна с тях като допълни обещанията на Паргов с паякът да не може да репатрира таксиметрови коли, които са спрели на стоянка, но в тях няма шофьор. „С данъците също не е честно. Ще настоявам патентният данък да се плаща на части, а не както сега предварително. За цените също трябва да се проведе дебат. Таксиметровите услуги ще бъдат сред моите приоритети", обеща Манолова.