0

Б рюксел започна разследване на хакерската атака срещу дипломатическата комуникационна мрежа на ЕС, след като бяха публикувани хиляди съобщения, включително описания на Доналд Тръмп като "хулиган", а Крим като "гореща зона", където може да има ядрени оръжия, съобщава "Гардиън".

Брюксел започна разследване на хакерската атака срещу дипломатическата комуникационна мрежа на ЕС, след като бяха публикувани хиляди съобщения, включително описания на Доналд Тръмп като "хулиган", а Крим като "гореща зона", където може да има ядрени оръжия, съобщава "Гардиън".

Сред публикуваните данни е предупреждение от 8 февруари, че Крим е превърнат в "гореща зона, където може да са били разгърнати ядрени бойни глави".

Друго съобщение описва дискусия, проведена на 16 юли между европейски официални лица и Си Дзинпин, цитира китайския президент който сравнява "тормоза" на Тръмп към неговото правителство в търговията като "без правила и футболен мач в свободен стил".

Във връзка с проникването в мрежите на ООН през 2016 г., когато Северна Корея тества ракети, хакерите се позовават на сведения за поверителни срещи на генералния секретар на ООН, Антонио Гутериш, с лидери в Югоизточна Азия.