БРОЯТ НИ ПАК: Чукат на вратата до 31 октомври

БРОЯТ НИ ПАК: Чукат на вратата до 31 октомври

Две контролни изследвания за Преброяване 2021 започва Националният статистически институт. Над четиристотин експерти от статистическите отдели на НСИ в цялата страна ще обходят 14 000 жилища и ще анкетират домакинствата, които живеят в тях. Извадката е направена на случаен принцип и изследванията ще продължат до 31 октомври 2021 година, съобщиха от статистическата агенция. 

Целта на първото изследване е да установи точността на данните за населението и жилищата, които са вписани в преброителните карти, а също и да установи размера на допуснатите грешки. Второто изследване е свързано с обхвата на населението за страната, а целта му е да установи относителния дял на непреброените и дублираните при преброяването лица. Въз основа на данните от контролните изследвания ще се определят основните източници на грешки, които да бъдат избегнати при следващи преброявания на населението и жилищния фонд.

По предварителни данни

до края на деня на 10 октомври са били преброени 5 775 000 души,

3 370 000 от които с хартиени карти, а електронно - 2 405 000. Преброителите имат срок до края на тази седмица да предадат преброителните карти и обобщените данни от участъците, в които са работили. Първите предварителни резултати за населението на България ще бъдат обявени в края на 2021 година.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.