Британският министър на финансите представя новия бюджет на страната

Британският министър на финансите представя новия бюджет на страната

Британският министър на финансите Риши Сунак днес ще оповести новия бюджет на правителството. Късно снощи стана изветно, че схемата за изплащане на заплати на пуснатите в принудителен отпуск ще бъде удължена до края на септември.

В речта му по време на представянето на бюджета в Камарата на общините се очаква Риши Сунак отново да подчертае, че правителството ще направи каквото е необходимо да подкрепи британския народ и бизнеса в този тежък момент на криза.

Очаква се да бъде отпуснат пакет от 5 млрд. паунда за подпомагане на пъбовете, ресторантите и търговията на дребно, които пострадаха много сериозно от локдауна. Или 408 милиона в сферата на културата, друг сериозно засегнат сектор, за да могат музеите, театрите и галериите да отворят отново врати. Подробностите ще станат известни по-късно.

Неизвестност имаше по въпроса дали правителството ще продължи схемата за заплащане на пуснатите в принудителен отпуск работници след април, но тя остава в сила до края на септември. Изплащайки до 80% от заплатите на тези работници Риши Сунак ще помогне на милиони изпаднали в затруднено положение и евентуално те ще запазят работните си места в бъдеще. В момента около 4 милиона души се ползват от тази схема. 600 000 самонаети също ще имат достъп до правителствена помощ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.