0

З дравейте българи,

 You already know, че обичам да пътувам из прекрасните кътчета на България, да събирам печати от 100-те национални туристически обекта и да Ви разказвам за преживяванията си.

Здравейте българи,

 You already know, че обичам да пътувам из прекрасните кътчета на България, да събирам печати от 100-те национални туристически обекта и да Ви разказвам за преживяванията си.

Освен това си колекционирам nicknames, които съседите ми от блока в „Овча купел“ измислят (вдъхновени от my real name Конан Дъфи) от сорта на Конан Бежанеца, Кънчо от Лондон, Конан Варварина или пък Сър Кънчо. Моето българско сърце, затворено в британското ми тяло, обаче няма как да намери покой и да се отдаде на selfish  разходки, след като бе разтърсено от новината, че малкият внук на Кралица Елизабет II, принц Хари и съпругата му Меган са решили да се откажат от кралските си задължения и да заживеят като обикновени хора. Actually, това май не терзае само моето измъчено имигрантсkо сърце. Новината за #MEXIT (по името на бившата актриса Меган Маркъл so called херцогиня на Съсекс) измести вниманието на всички британци, а така като гледам и българи не само от вече безкрайно скучния Brexit, ами даже и от пожарите в Австралия и конфликта между САЩ и Иран.

Look mate, принц Хари винаги ми е бил особено симпатичен. Не само, защото ми е набор. Или пък защото е ginger, както и аз според шаржа, който ми е направил прекрасния карикатурист Ивайло Цветков (макар че, дали е истина I guess we’ll never know ха-ха). Симпатизирам на Хари, също така защото е доста прецакан. Вярно, че е принц и че е любимец на народа, а и на доста хора по света, обаче има bad luck да е втори син на престолонаследника. Разбираш ли mate, не просто една от издънките на Кралската фамилия, ами син на човека, който ще стане крал. И единствената причина той да не стане крал е, че брат му се е родил няколко години преди него. И Хари, хем е принц и трябва да съобразява живота си със задълженията на кралските особи, хем никога няма да е особено важен за историята на Великобритания. В Game of Thrones има една такава армия от наемни войни, които се наричат Вторите синове. Хем са благородници и са получили добро обучение, хем нямат бъдеще в собствените си кралства. So, най-големият benefit, който може да получи Хари от звесдния си, но маловажен статут е да забърше някоя холивудска звезда, например. So, well done mate!

Затова и, докато разсъждавам за нерадостната съдба на британския принц и красивата му съпруга ми хрумна блестяща идея – да ги поканим да дойдат да живеят в България. Би било really great. Няма как да не им хареса, който е бил в България завинаги е останал влюбен в нея (с изключение на император Балдуин Фландърски I guess), все пак аз съм британец и ми харесва тук, значи е проверено. Остава единствено да измислим къде да точно да ги заселим и работата е опечена. Well, кой ако не аз пътешественика по българските земи, мога да им дам най-добрият съвет къде Хари и Меган да се заселят, да направят първото си кисело зеле и да започнат да учат своя син Арчи да рецитира „Аз съм българче“. Ето, и моите suggestions:

София

Първото ми предложение, of course, е София. Все пак това е столица, космополитен град и предоставя много възможности както за забавление, така и за препитание. На Хари и Меган (както и на 25% от българските граждани) в София ще им е най-лесно да си намерят работа. С перфектния им английски, моментално ще ги наемат в някой от безбройните кол центрове, които поддържат икономиката на България жива.  Also, София предлага и възможност за кариерно развитие. Хари има благородническа титла, така че веднага могат да го наемат да пише светска рубрика в някой жълт вестник. Меган, пък е професионална кино актриса съответно може да работи по професията си и да участва в готварски риалити предавания срещу хонорар.

A little bit трудно ще бъде да ги насочим в удобен квартал. Вярно, че аз живея в „Овчак купел“, но когато купувах жилището една от основните причини да се насоча натам беше, че скоро ще има метро. Well, метро още няма, но цените на имотите вече са такива сякаш в квартала има не subway, ами хиперзвуковия влак на Илън Мъск. That’s why, ако не искат да се придвижват с маршрутка Меган и Хари трябва да си изберат друг квартал. Не бих им препоръчал шикозните райони като Лозенец и Изток, тъй като в момента там се презастроява със страшна скорост. Най-удобно за тях in my opinion ще е в ж.к. „Дружба“. Не само, че има метро, но и летището е на близо и ще им е удобно да пътуват по важните си charity събития. Освен това в „Дружба“ има запазени панелни апартаменти на прилични цени.

Минусите на София за Хари и Меган е, че тук са базирани всички медии в страната. Тоест нормалният живот, към който се стремят трудно ще се случи и няма да могат да се спасят от папараци. Also в София често вдигат данъците, скоро пак ще увеличават „Зелената зона“, а принц Хари и принцеса Меган едва ли ще могат да уредят сина си Арчи в детска градина, тъй като са нови в града и нямат никакви връзки в общината.

Варна

Това също е столица – морска. Варна е стар град с традиции и аристократичен дух (всеизвестно е, че варненци презират всичко, което не е Варна) и напълно подхожда на кралски особи като Херцога и херцогинята на Съсекс. Във Варна има плаж и Меган ще може безпроблемно да поддържа прекрасния си тен ( that’s not racist) , а пък в Морската градина Хари може да си сформира отбор по поло. Двамата без проблем ще си намерят работа в сферата на туризма. Принцът може да си докарва добри пари като викач пред някой от ресторантите на „Златни пясъци“, а ако е ambitious може да се уреди и като пиколо в някой хотел. Със своята артистичност Меган е подходяща за аниматор на „Албена“.  Also във Варна двамата имат 24/7 достъп до една от най-вълшебните шкембе чорби, които някога съм ял в едно митично заведение, за което ще ви разправям някой друг път.

The bad thing is, че зимата във Варна е доста депресивно, а и няма работа. Затова на Хари и Меган може да им се наложи да тичат при баба за провизии, а като я знаем тяхната баба, хич не ми се мисли.

Пловдив

В Пловдив е really great. Климатът е приятен. Зеленчуците винаги са качествени, културният живот е на ниво, а имотите са на приемливи цени. The most important е, че в Пловдив Хари може да работи по своята професия. Did you forget, че принцът е военен летец. А до Пловдив е военната авиобаза Крумово. As a matter of fact, ако Хари дойде да живее в България и реши да се върне на старата си работа, то with no doubt ще трябва да се пресели в Пловдив, тъй като е най-близо до Крумово.

The problem is, че тук Меган буквално няма какво да прави. Някак не мога да си представя тази инициативна и ambitious lady да сложи пеньоар и ролки и да пита през терасата съседката: „Тьи пу колкоу думати слагаш в яхнията, майна?“ Не, просто Меган ще се побърка от скука. А, всички видяхме какво се случва, когато The Duchess of Sussex реши, че не й харесва обстановката някъде. Те напуснаха Frogmore Cottage в Уиндзор, а какво остава за ж.к „Тракия“.

Велико Търново

Велико Търново is the perfect place. Казвам го не само, защото съм великотърновски зет. Просто там няма какво да се обърка. Градът е Старата столица на Българското царство. В разцвета си е бил наричан Третият Рим. Велико Търново е в състояние да отговори на високото аристократично положение на принц Хари, а също така и да задоволи претенциозния вкус на американската Movie star Меган. В града се намира военната академия, а наблизо в горна Оряховица има летище. За принцеста пък стръмните улици, по които са разположени великотърновските бутици ще й донесе полезното с приятното – ще поддържа перфектната си фигура, докато ходи на шопинг.

The greatest thing about Great Tyrnovo is, че там има замък. I have no idea дали Царевец е гредоред или ЕПК, нито какво изложение имат спалните му и колко са идеалните части от имота, но според мен няма по-подходящо място за живеене за един принц от двореца Царевец. Also, да не забравяме, че Harry Mounttbatten-Windsor е 1/16 Сакс-Кобург и Гота, с други думи в България Царската фамилия е ...неговата фамилия. In other hand както споменах, той по професия е военен пилот, а в България военните пилоти са you know на особена почит. Така че, ако схващате мисълта ми принц Хари има всички предпоставки да му се отвори доста сериозна работа на българска земя.

Finally, с каквато и работа да се захванат, в който и град да си изберат, едно е сигурно в България Хари и Меган ще си живеят царски.


PS.

Ако искате да научите други мои брилянтни идеи като тази, или пък интересни adventures, харесайте фейсбук-страницата ми:

https://www.facebook.com/britanskiabejanec/