Брижит брани Макрон

Брижит брани Макрон

Не бил нечуствителен

Първа дама на Франция Брижит Макрон се появи в първото си телевизионно интервю, откакто съпругът й встъпи в длъжност през 2017 г. Притисната с въпроса за постоянно ниската му оценка на одобрение в различни анкети, тя призна, че има проблем с възприятието за съпруга й.

Брижит Макрон заяви, че съпругът й може да изглежда нечувствителен, когато тя неведнъж беше питана за арогантния му образ сред хората. Френската първа дама защити 42-годишния си съпруг, като заяви, че самочувствието му може да се обясни с дълбоките му познания и интелигентност. Тя обаче призна, че възприемането на неговия арогантен образ е неоснователно.

Тя разкри също, че понякога се налага да коригира съпруга си, когато той прави гаф.

"Понякога спонтанните фрази се отразяват на представата ни и тогава е твърде късно", добави тя.

Макрон направи редица непопулярни промени в данъците, благосъстоянието и трудовото законодателство, които по думите му сега започват да се отплащат, тъй като нивата на безработица намаляват. Той се занимава с масивни протести на "жълтите жилетки" във Франция повече от година. Последните стачки бяха предизвикани от плановете на правителството да реформира пенсионната система на страната, като замени 42-те отделни пенсионни режима на Франция с универсална система, базирана на точки, която би направила официалната пенсионна възраст 62 години задължителна за всички работници и предвижда тя да бъде повишена до 64 години.

Въпреки това, след седмици на протести, властите на страната отстъпиха и премиерът Едуар Филип предложи на синдикатите и работодателите да отменят плановете за повишаване на възрастта за пенсиониране, ако са изпълнени определени условия. Някои профсъюзи обаче тепърва ще реагират.

По време на разгара на протестите на "жълтите жилетки" през декември 2018 г. рейтингите му за одобрение достигнаха до 23%. Въпреки това бавно се покачиха до 32% през юли 2019 г., според месечно проучване на Ifop за Journal du Dimanche. Анкетите през ноември показаха спад, но в началото на годината отново са се покачили до 32%.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.