0

Б ременна жена отиде на преглед при лекаря си и буквално онемя от това, което видя. Ребека Робъртс вече се грижела за едно дете - 14-годишната си дъщеря, когато разбрала, че отново ще става майка.
 

Бременна жена отиде на преглед при лекаря си и буквално онемя от това, което видя. Ребека Робъртс вече се грижела за едно дете - 14-годишната си дъщеря, когато разбрала, че отново ще става майка.
 

Радостта на 39-годишната жена била огромна, защото с 43-годишния й партньор Рийз отдавна правели опити да забременее. Жената дори преминала лечение за плодовитост. И най-накрая упоритостта им се увенчала с успех. В 10-ата седмица от бременността, след преглед с видеозон, станало ясно, че Ребека ще има син. И отново радост - 14-годишната Самър щяла да си има по-малко братче. И най-важното - ще може да помага на мама в отглеждането му, защото е достатъчно голяма.

Вторият видеозон потвърдил първия - бебето ще е момче - здраво и силно. Предстоял третият преглед с ултразвук, на който всички присъстващи останали в шок. Лекарят видял на екрана второто бебе. То било много по-малко от първото, но определено ставало въпрос за още едно бебе. 

"Толкова съжалявам, че Рийз не можа да присъства, защото заради мерките покрай пандемията не го допуснаха в болницата. Но бяхме шокирани - и аз, и лекарят. Добре, че лежах, иначе щях да падна", разказва Ребека. 

Лекарите казват, че по време на първия преглед не е допусната грешка. Просто устройството не е могло да засече второто бебе, защото е било твърде малко. Според всички оценки Ребека го е заченала три седмици след първото забременяване. Това явление се нарича суперфетация и в света има около десет подобни случая. 

"Не е изключено и лекарствата за плодовитост, които приемах, да са изиграли роля", споделя Ребека.   

Близнаците трябвало да се родят в 33-ата седмица от бременността. Заради проблеми с пъпната връв на по-малкото бебе, което се оказало момиченце, децата били извадени с цезарово сечение.